پرلیت چیست همانند پوکه معدنی ویژگی منحصر به خود را دارد. در کشاورزی، ساختمان سازی کاربرد دارد. تولید قطعات سبک مانند بلوکهای سبک، در ابعاد مختلف تولید و عرضه میشود.
پرلیت چیست
پرلیت به شیشه آمورف آتشفشانی معروف است. ترکیبات آن سیلیکات آلومینیم است. این ماده معدنی به دلیل وجود آب ماگمایی از آب نسبتاً بالایی برخوردار است. معمولاً توسط هیدراتاسیون ابسیدین hydration of obsidian شکل میگیرد.
پرلیت یک ماده معدنی آتشفشانی است که به طور طبیعی در طبیعت تولید میشود. ویژگی عجیب پرلیت این است که از گرم شدن بیش از اندازه تولید و گسترش مییابد.
شکل گیری پرلیت در طبیعت
سنگ معدنی پرلیت در ابتدا تا دمای 900 درجه سانتیگراد (1700 درجه فارنهایت) گرم شده و به شکل شیشه آتشفشانی در میآید. مولکولهای آب گرفتارشده در این سنگها در اثر گرما آنی خارج شده و به بخار تبدیل شده. حاصل این گرما، انفجار دانهها مانند پاپ کورن است. در اثر حرارت بالا تا حداکثر 1200 درجه سانتیگراد به سرعت منبسط شده و در اثر شوک حرارتی بسته به نوع ترکیب سنگ اولیه از 4 تا 20 برابر افزایش حجم یافته.
دانههای پرلیت از اجزای ماز مانند میکروسکپی ساخته شده است. این خصیصه سبب شده پرلیت در فیلتراسیون و تولید نوشیدنیها و محصولات دارویی، کاربرد بالایی داشته باشد.
ذرات منبسط شده پرلیت از دستههای حباب دار، سبک و عایق مانند شیشهای ساخته شده است. این منافذ در نگهداری آب نقش موثری دارند. بدین جهت کاربرد پرلیت در باغبانی مانند پوکه معدنی در باغبانی بسیار بالاست.
فرآوری پرلیت منبسط شده
سنگ پرلیت در ابتدا خرد و بعد دانه بندی میکنند. پرلیت دانه بندی شده ابتدا به بخش پیش گرم و از آنجا به داخل کوره هدایت میگردد. دمای داخل کوره میان 700 تا 1100 درجه سانتیگراد و بر پایه ترکیب شیمیایی و میزان آب موجود در پرلیت تنظیم میشود. پرلیت در داخل کوره منبسط و به کمک جریان هوا به طرف بالا رسانده میشود. مواد زاید به طرف پایین کوره سقوط میکنند. (منبع زمین کاو)
تکنیکهای پیشرفته تولید این عرصه را فراهم میکند تا پرلیت به عنوان فیلر یا extenders ماده افزودنی، در طیف گستردهای از محصولات مورد استفاده قرار بگیرد.
کاربرد پرلیت چیست
- ساخت الکترود
- تولید سیمان
- تولید مواد منفجره
- متالوژی
- تولید زتولیت مصنوعی
- فیلتر و صافی
- تولید فیبر شیشه ای
- تولید سرامیک
- سانیره ها
- لعاب رنگی
- سرامیک الکتریکی
- سیمان پوزولان
- ساینده ها (منبع پرلیت قزوین)
ثبت ديدگاه