تاثیر خاکستر بادی و دوده سیلیسی بر بتن

تاثیر خاکستر بادی و دوده سیلیسی بر بتن

تاثیر خاکستر بادی و دوده سیلیسی بر خود ترمیمی بتن با اندازه گیری
مقاومت فشاری و الکتریکی، موضوع تحقیق حاضر است. این تحقیق توسط محمود نیلی، دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه بوعلی سینا، و   سعید خدابنده لو، دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران، دانشگاه بوعلی سینا انجام شده است.

در پنجمین کنفرانس ملی سالیانه بتن ایران در تهران پانزدهم مهر ماه سال 1392 ارایه و منتشر شد. نویسنده در مقدمه تحقیق اشاره دارد:

مقدمه تحقیق

خود ترمیمی بتن یا self healing به معنی ترمیم بتن توسط خودش هنگامی که دچار ترک خوردگی می شود، می‌باشد.
دلایل ترک خوردگی می‌تواند شامل مواردی از قبیل خشک شدن زود هنگام سطح بتن، بارگذاری و عدم عمل آوری صحیح باشد. اصولا به دلیل تنوع رفتار فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی بین محیط و بتن رخ می‌دهد. ممکن است در مراحل مختلف عمر یک سازه به وقوع بپیوندد که این امر موجب کاهش مقاومت بتن و تسریع در نفوذ مواد خورنده و سولفاتی می‌گردد.

به همین خاطر تحقیقاتی در این زمینه صورت گرفته، که مقالات موجود نشان دهنده آگاهی و توجه افراد نسبت به این موضوع می‌باشد.

بسیاری از محققان خود ترمیمی بتن را به هیدراسیون سیمان هیدراته نشده و تشکیل کلسیت نسبت می‌دهند که به وسیله انبساط و تشکیل ساختار کریستالی موجب بسته شدن ترک‌ها می‌گردد.

چکیده تحقیق

ترک خوردگی بتن اصولا به دلیل تنوع رفتار فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی بین محیط و بتن می باشد. این مساله ممکن است در مراحل مختلف عمر
یک سازه به وقوع بپیوندد. این امر موجب کاهش مقاومت بتن و تسریع در نفوذ مواد خورنده و سولفاتی می‌گردد.

بسیاری از محققان خود ترمیمی بتن را به هیدراسیون سیمان هیدراته نشده و تشکیل کلسیت نسبت می دهند که به وسیله انبساط و تشکیل ساختار کریستالی موجب بسته شدن ترک‌ها می گردد.

از جمله روش‌هایی که در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته است، می‌توان به استفاده از کلسیم سولفو آلومینات، افزودنی‌های منبسط کننده، کریستالی و میکروکپسول‌ها که دارای مغزه‌ای از روغن و روکش ژل سیلیکا می‌باشند اشاره نمود.

در مقاله حاضر مقدار تغییرات مقاومت فشاری و الکتریکی در هشت طرح مخلوط مورد بررسی قرار گرفته. در آن‌ها از دوده سیلیسی و خاکستر بادی به عنوان جایگزین بخشی از سیمان استفاده شده که ابتدا با اعمال پیش تنش هایی به مقادیر 35،60،85 درصد مقاومت فشاری نهایی، موجب ایجاد پیش ترک در آزمونه‌ها گردیده است. سپس با غرقاب کردن آنها در آب حاوی آهک به مدت یک و سه ماه تحت عمل آوری قرار گرفته‌اند.

نتایج حاکی از آن است با افزایش درصد جایگزینی خاکستر بادی در طرح‌های مختلف میزان ترمیم نمونه‌ها افزایش یافته است. در حالی که در طرح‌های حاوی دوده سیلیسی، میزان ترمیم بسیار کم می‌باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا