عایق کاری ساختمان با بلوک عایق

امروزه عایق کاری ساختمان با بلوک عایق بسیار توصیه می‌شود. در کارخانجات قطعات سبک این نوع بلوکها تولید و به بازار عرضه می‌گردد.

عایق کاری ساختمان با بلوک عایق

عایق کاری ساختمان با بلوک عایق یکی دیگر از روش‌های ذخیره انرژی است. بیشترین مقدار هدر رفت انرژی مربوط به دیوارهای جانبی ساختمان است. اگر بتوانیم از مصالح سبک و عایق بهره ببریم. این میزان انرژی ذخیره و از هر رفتن آن جلوگیری می‌شود. در این زمینه به دو نکته مهم ضریب هدایت گرمایی و مقاومت حرارتی اشاره می‌کنیم.

ضریب هدایت گرمایی یا ضریب انتقال حرارت

هدایت گرمایی (K یا لاندا) خاصیتی از ماده می‌باشد. این مفهوم عبارتست از مقدار انرژی گرمایی که ماده می‌تواند در واحد سطح، در واحد ضخامت، در واحد زمان و در دمای مشخص از خود عبور دهد. هر چه ضریب هدایت گرمایی کمتر باشد، نشان می‌دهد که ماده قابلیت انتقال انرژی گرمایی کمتری داشته و بیشتر برای عایق مناسب است.

واحد ضریب انتقال حرارت در سیستم متریک W/MK (وات بر متر درجه کلوین) است. در سیستم اینچی Btu/hftF (واحد گرمایی بریتیش بر ساعت فوت درجه فارنهایت) است.

BTU تقریبا 1/055 ژول است. ضریب انتقال حرارت عایق‌های مختلف، بستگی به اختلاف درجه حرارت بین سطوح عایق، چگالی و عمر عایق دارد. معمولا هرچه درجه حرارت بالاتر رود، ضریب انتقال حرارت عایق‌ها نیز افزایش یافته و عملکرد عایق افزایش می‌یابد. همچنین، با کاهش چگالی و افزایش عمر، ضریب انتقال حرارت افزایش می‌یابد.

ضریب انتقال حرارتی

ضریب مقاومت حرارتی که آن را با R نشان می‌دهند، برعکس ضریب انتقال حرارت است. در واقع مقدار مقاومت ماده در مقابل جریان انرژی گرمایی می‌باشد. مقدار دقیق R عبارت است از عکس ضریب انتقال حرارت (k) ضرب در ضخامت ماده.

واحد مقاومت حرارتی در سیستم متریک m20K/W (متر دو درجه کلوین بر وات) است. میزان بهینه بودن یک عایق را با مقدار R
– Value آن عایق می‌سنجند. هرچه ضریب R یک عایق بالاتر باشد، عایق بهتری بوده و گرما را کمتر از خود عبور می‌دهد. مثلا ضریب R برای بتن معمولی تقریبا 0/08 در هر اینچ ضخامت است. ولی پشم شیشه نرمال R-value برابر ۴ در هر اینچ ضخامت دارد.

با توجه به رابطه R با K نمی‌توان نتیجه گرفت که مثلا دو برابر کردن ضخامت، مقدار اتلاف انرژی را نصف می‌کند، بلکه نسبت R با ضخامت، نمایی است و با اضافه کردن مقدار عایق با ضخامت کم، اتلاف انرژی به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد.

2/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا