بتن سبک با پرلیت

بتن سبک پرلیتی چیست
قبل از بررسی بتن سبک پرلیتی بهتر است درباره بتن سبک بطور کلی نکات مهمی را مطرح کنیم. بتنهای سبک اصولاً به آن دسته بتن گفته میشود که وزن ظاهری آن نسبت به سنگدانههای شکسته و طبیعی پایینتر باشد.
طبق الگوی ثابت بتنهای سبک، چگالی دانه بتن مانند پرلیت حداقل بین 1400 تا 1800 کیلوگرم بر متر مکعب باشد. البته مقاومت فشاری 28 روزه این نوع بتن باید 17/5 مگاپاسکال باشد.
بتن سبک پرلیتی جایگزین خوبی برای بتنهای معمولی است زیرا باعث کاهش وزن مرده ساختمان میشود. البته باید به میزان مقاومت فشاری این نوع بتن نسبت به دیگر انواع بتن توجه نمود.
کاربرد بتن سبک پرلیتی
کاربرد عمده بتن سبک پرلیتی در تولیدات بتن سازهای است. از جمله موارد مهم در المانهای سازهای کاربرد دارد. باید توجه نمود که بتن پرلیت در المانهای سازهای نیاز مبرم به مقاوم سازی دارد. هدف از این امر دستیابی به شکل پذیری بیشتر، تقویت سازه برای تحمل بارهای وارد شده و بهبود نارسایی ناشی از فرسایش است.
اما کاربرد عمده بتن سبک پرلیتی به عنوان بتن غیر سازهای به عنوان تیغههای جداساز و عایقهای صوتی در کف و تولید بلوک و قطعات سبک، دیوارهای پیش ساخته، پوشش در لوله کشیها و … دیده میشود.
مواد تشکیل دهنده بتن سبک پرلیتی
مواد تشکیل دهنده در بتن پرلیتی، ماسه، سیمان و پرلیت است. نکته حائز اهمیت توجه به کارایی بتن سبک پرلیت است زیرا این نوع سبکدانه در مخلوط ملات روانی زیاد دارد و تمایل به جدا شدن دارد. در این صورت به اسلامپ بتن باید دقت کرد. بیشترین حد اسلامپ نیاز است و از ماده حباب ساز باید به مقدار 5 تا 7 درصد استفاده کنیم تا جداشدگی سنگدانه و آب انداختگی مخلوط بتنی به حداقل ممکن برسد و کارایی بتن به حد مطلوب برسد.
وزن و مقاومت بتن پرلیتی
وزن بتن پرلیتی در اختلاطهای مختلف، متفاوت است. چگالی بتن پرلیتی مانند دیگر انواع بتن سبک، زیر 2000 کیلوگرم بر متر مکعب است. مقاومت فشاری این نوع بتن زیر 17 مگاپاسکال است. معمولا چگالی بتنهای سبک بین 1400 تا 2000 کیلوگرم بر متر مکعب است و مقاومت فشاری بین 17 تا 80 مگاپاسکال قابل تغییر است.
مزایای بتن پرلیتی
مزایای بتن پرلیتی نسبت به معایب آن خیلی بیشتر است. مزایای این نوع بتن در مقایسه با مشکلات، آنقدر زیاد است که مصرف کننده را بر این نکته وادار میکند تا معایب آن را برطرف نماید تا بتواند با حداکثر نیرو، توان خود را بکار بندد و یک محصول باکیفیت تولید نماید. از جمله مزایای این نوع بتن در ادامه تیتر وار گفته میشود:
- با کمی تامل و بررسی به آسانی میتوان مقاومت مخلوط بتنی را افزایش داد.
- دوام در این نوع بتن بسیار بالاست.
- با استفاده از این نوع بتن بار مرده سازه کاهش پیدا میکند که این نکته در ساختمان سازی نوین بسیار حائز اهمیت است.
- نقل و انتقال بتن سبک پرلیتی آسان است.
- بتن پرلیت یک عایق عالی در برابر صوت و حرارت است. این روزها تولید بتن پرلیتی بخاطر همین ویژگی عایق توجه تولیدکنندگان بتن را به خود جلب کرده است.
- در اثر انقباض مشکلاتی از قبیل ترک خوردگی در بتن دیده نمیشود.
- در برابر آتش سوزی بتن پرلیتی از جمله بتنهای مقاوم است.
معایب بتن پرلیتی
همانطور که هر محصول ساختمانی مزایایی دارد، در کنار آن مزایا و کارایی مشکلات یا ایراداتی نیز بر آن واقع میباشد. بتن پرلیتی از این قائده نیز مستثنی نیست. از جمله معایب بتن پرلیتی را میتوان بدین شرح عنوان کرد:
- در زمان تولید بتن سبک پرلیتی حفرههایی در درون ملات بتن ایجاد میشود که برای ساخت یک بتن سبک ضروری است. در نتیجه وجود حفره در بتن ممکن است باعث سبکی وزن آن شود اما به همان نسبت از مقاومت بتن میکاهد. پس یک بتن پرلیتی نسبت به دیگر انواع بتن از مقاومت کمتری برخوردار است.
- نکات بسیار مهم در تولید بتن پرلیتی، نوع اختلاط، انتقال به محل مورد استفاده، و ریختن آن نسبت به بتن غیر سبک بسیار حساس است باید توجه خاص شود. بنابراین وجود افراد متخصص و خبره در هر سه مرحله کار بسیار مهم است. حضور نداشتن افراد حرفهای و متخصص در پروژه بتن سبک از مشکلات آن است.
- به دلیل آنالیز خاص، اختلاط متفاوت نسبت به بتن غیر سبک و وجود اپراتور با تجربه در تولید تا اجرا، این نوع بتن گرانتر از دیگر انواع بتن است.
- طبق نظر کارشناسان بتنهای سبک میزان رطوبت بیشتری را از خود عبور میدهند. این مساله باعث میشود تا جمع شدگی ناشی از خشک شدن و خزش بیشتری در این نوع بتن دیده شود. پس نیاز به دقت و توجه بیشتری است.
- یکی دیگر از معایب این نوع بتن خشک شدن طولانی مدت این نوع بتن نسبت به بتنهای غیر سبک است. پس توجه به این نکته بسیار مهم است.
ویژگی بتن پرلیتی
از نظر وزن و چگالی بتن پرلیتی جالب است اشاره کنیم وزن آن زیر 800 کیلوگرم بر متر مکعب تعیین میشود.
مقاومت فشاری این نوع بتن میتواند بین 0/35 تا 7 مگاپاسکال متغیر باشد.
ویژگی عمده این نوع بتن به عنوان تیغههای جداساز و عایق سازی در کف بسیار اهمیت دارد.
دوام طول عمر بتن پرلیتی نسبت به بتن غیر سبک بسیار بالاست.
تفاوت بتن پرلیت با بتن معمولی
تفاوت عمده بتن پرلیت با بتن معمولی، در میزان هزینه است. زیرا بتن پرلیت، گرانتر از بتن معمولی است.
دیگر تفاوت مهم؛ وزن بتن است که در بتن معمولی وزن بالاتر است. اما از نظر مقاومت بتن معمولی نسبت به پرلیت مقاومتر است. از نظر وزنی مطرح کردیم بتن پرلیتی وزن مرده ساختمان را کاهش میدهد اما در بتن وعمولی این ویژگی دیده نمیشود.
نحوه حمل و نقل بتن پرلیتی با دستگاههای بروز خیلی آسانتر از بتنهای معمولی است. در بتن معمولی افراد سنتی نیز میتوانند تولید را انجام دهند اما در تولید بتن پرلیت فرد با تجربه بالا نیاز است. بتن معمولی رطوبت را در مقایسه با بتن پرلیت از خود عبور نمیدهد.
نحوه تولید بتن پرلیتی
روش کار با بتن پرلیتی در مقایسه با بتن معمولی بیسار متفاوت است. در ملات پرلیت، از سیمان پرتلند، آب و پرلیت استفاده میشود. اما اختلاط های دیگری از بتن پرلیت در آزمایشگاههای بتن انجام میشود که سنگدانههای سبک پومیس و سیلیس به نسبت مشخص به کار برده میشود تا وزن، چگالی و مقاومت متفاوتی بر طبق نیاز مصرف کننده حاصل شود.
حمل و نقل بتن پرلیتی
برای حمل و نقل بتن پرلیتی مانند دیگر انواع بتن سبک به دو روش رایج امروزی صورت میگیرد. اگر بتن آماده از کارخانه آماده انتقال به پروژه شود از ماشینهای روز مثل دامپر و تراک میکسر استفاده میشود. هر یک از این ماشینها کاربرد و عمل آوری و ترکیب مصالح را به روش خاص خود دارد.

دامپر معمولا برای مسافتهای کم زیر 500 متر به کار برده میشود. البته هموار بودن مسیر نیز خیلی مهم است. زیرا در محیط غیر هموار ترکیب بتن بهم میریزد و سبب جداشدگی اجزاء بتن میشود.

استفاده از تراک میکسر در حمل و نقل بتن آماده نیز در کارخانههای بتن امروزی بسیار رایج است. به طور کلی در این نوع وسیله حمل بتن، دو عمل پیمانه کردن مصالح بتن و مخلوط کردن با آب صورت میگیرد. ماشینهای دامپر بعد از دریافت مخلوط به محل پروژه بتن را حمل و تخلیه میکنند.
نکته مهم در حمل با دامپر دقت در مدت زمان حمل، میزان تعداد چرخش بسیار مهم است. زیرا مدت زمان طولانی حمل و تعداد چرخش زیاد؛ سنگدانه را خرد یا اینکه به دیواره بدنه دیگ آسیب وارد میکند. همچنین بر مقاومت و دوام بتن نیز اثر میگذارد.
قیمت بتن پرلیتی
قیمت بتن پرلیت در کارگاهها با توجه به نوع بتن و کیفیت آن متفاوت است برای دریافت قیمت با کارشناسان سبکدانه کانیار در تماس باشید.
خرید بتن پرلیتی
برای خرید بتن پرلیت در مجموعه سبکدانه کانیار شرکتهای معتبر در تولید بتن سبک که همکاری و ارتباط با مجموعه را دارند به شما مشتری عزیز معرفی میگردد. در زمینه مشاوره نیز کارشناسان ما آماده همکاری با مصرف کنندگان میباشند.
برای خرید بتن پرلیتی با شمارههای 09144974210 و 09120386287 در تماس باشید
خرید آنلاین بتن پرلیتی
خرید آنلاین بتن پرلیتی در سایت سبکدانه کانیار در حال راه اندازی است. در صورت نیاز بصورت تلفنی در خدمت شما عزیران هستیم.