بررسی خواص دوامی و مکانیکی بتن حاوی پامیس

بررسی خواص دوامی و مکانیکی بتن حاوی پامیس را در پست امروز با معرفی یک مقاله علمی بررسی می‌کنیم. در سالهای اخیر بتن خودتراکم (SCC) توجه زیادی در صنعت بتن معطوف خود نموده است. ساخت بتن خودتراکم دارای مزایای بسیاری نسبت به بتن معمولی است، از جمله مهمترین آنها افزایش سرعت اجرا، کاهش نیروی انسانی، اطمینان از تراکم کافی بتن در مناطق با تراکم بالای آرماتور، کاهش آلودگی صوتی، بالا رفتن کیفیت نهایی محصول و از همه مهمتر، صرفه جویی اقتصادی اشاره کرد.

بررسی خواص دوامی و مکانیکی بتن حاوی پامیس

بررسی خواص دوامی و مکانیکی بتن حاوی پامیس در پنجمین کنفرانس ملی سالیانه بتن ایران – تهران در مهر ماه سال 1392 مطرح شد. این مقاله تحت عنوان زیر ارایه شد: بررسی خواص دوامی و مکانیکی بتن خودتراکم حاوی متاکائولین و پومیس.

تحقیق فوق توسط افراد زیر بررسی شده است: طهماسب خزائنی و ناصر سارانی، دانشجویان کارشناسی ارشد عمران سازه، دانشگاه سیستان و بلوچستان – و محمود میری، استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان. در مقدمه مقاله به نکات زیر اشاره شده:

علیرغم توسعه بتن‌های خودتراکم، مطالعات اندکی بر روی خواص دوامی این نوع بتن‌ها صورت گرفته است. یکی از مهمترین مشخصات دوامی بتن حاوی سیمان پرتلند، توانایی آن برای مقابله با خوردگی میلگرد ناشی از نفوذ یون کلر می‌باشد.

بتن در دراز مدت تحت تاثیر یون‌های کلر و سولفات‌ها دچار خوردگی می‌شود. محصولات ناشی از خوردگی حجمی بیش از فولاد دارد و ایجاد تنش بیش از مقاومت کششی بتن می‌کند. در نتیجه بتن ترک خورده و متلاشی می‌شود.

برای بهبود مقاومت بتن در برابر خوردگی تلاش‌های متفاوتی صورت گرفته است. تحقیقات نشان داده است که استفاده از پوزولان‌ها در بتن، یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی می‌باشد. علاوه بر این مشخصه، امروزه به دلیل آنکه پوزولان ها ارزانتر از سیمان بوده و با محیط زیست سازگاری بالایی دارد، کاربرد آنها در بتن‌های خودتراکم به شدت توسعه یافته است.

چکیده تحقیق

این مقاله تاثیر افزودن پوزولان را بر خواص مکانیکی و دوامی بتن خودتراکم مورد مطالعه قرار داده است. برای این منظور، اثر یک ترکیب اقتصادی
از دو نوع پوزولان پومیس تفتان و متاکائولین به صورت همزمان بر روی ویژگی‌های بتن خودتراکم تازه، مقاومت فشاری و کششی، جذب آب، نفوذ
آب، مقاومت ویژه الکتریکی و عبور امواج فراصوت مورد بررسی قرار گرفت.

نمونه‌های ساخته شده در این تحقیق شامل درصدهای 5، 10، 15 درصد متاکائولین و 10 درصد پوزولان پومیس تفتان بوده. و آزمایشات روی نمونه‌ها در سنین 3، 7، 14، 28، 56، 90 و 128 روز انجام شده است.

در انتها این مقاله، یک طرح اختلاط اقتصادی با 15درصد متاکائولین به همراه 10 درصد پومیس را بر اساس نتایج حاصل از آزمایشها، پیشنهاد داده
است.

این نتیجه می تواند ضمن حفظ خواص مکانیکی، خواص دوامی را به صورت قابل ملاحظه‌ای افزایش داده. البته می‌تواند محدودیت‌های آئین‌نامه ملی پایایی را برآورده سازد.

دریافت قیمت پوکه معدنی

 نتیجه گیری تحقیق

در این تحقیق تلاش شد با جایگزینی پوزولان طبیعی پومیس و متاکائولین به جای بخشی از سیمان در طرح اختلاط بتن خودتراکم، مشخصات رئولوژی و دوامی بتن‌های خودتراکم را بهبود بخشید. نتایج حاصل از آزمایش‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که افزودن 15درصد متاکائولین و 10 درصد پومیس به طرح اختلاط موجب کاهش قابل ملاحظه نفوذپذیری و افزایش مقاومت الکتریکی و سرعت عبور امواج فرا صوت در نمونه‌ها می‌گردد. در عین آنکه سطح مقاومتی بتن را حفظ می‌نماید.

همچنین در این تحقیق شرایط و محدودیت‌های آئین نامه ملی پایانی پیشنهادی برای انواع طرح‌های پیشنهادی بررسی و کنترل گردید.

طرح اختلاط پیشنهادی در این تحقیق، محدودیت‌های آیین نامه ملی پایایی را به خوبی برآورده کرده و می‌تواند برای شرایط خوردگی بسیار شدید E و F قابل استفاده باشد.

با توجه به اینکه بهبودهای حاصله ناشی از طرح اختلاط پیشنهادی، با کاهش 25 درصد سیمان حاصل شده است.

مطالعه مقاله پوکه معدنی چیست

امتیاز شما برای این مقاله

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا