پامیس

مقایسه پوکه معدنی و پوکه صنعتی

مقایسه پوکه معدنی و پوکه صنعتی، موضوع مقاله ی امروز است. به نظر می‌رسد هر یک از این دو مورد کاربرد خاص خود را دارد. در مواردی که مقاومت فشاری، مدنظر است مسلما پوکه معدنی پوزولانی یا اسکوریا حرف اول را می‌زند. اما از نظر وزن حجمی پوکه صنعتی سبک‌تر است. از نظر دارا بودن مواد مهم معدنی و آلی به جرات می‌توان پامیس را در درجه اول قرار داد.

نکته بسیار پراهمیت قیمت تمام شده پوکه معدنی است. زیرا بسیار ارزان‌تر از پوکه صنعتی می‌باشد. لازم به ذکر است وزن مخصوص پایین پوکه صنعتی در ساختمان به همراه مصرف ماسه و سیمان در نهایت خیلی پایین‌تر از پومیس نخواهد بود.

مقایسه پوکه معدنی و پوکه صنعتی

مقایسه پوکه معدنی و پوکه صنعتی را با تعاریف هر بخش شروع می‌کنیم. در ابتدا کمی درباره پوکه معدنی توضیح می‌دهیم. در گذشته تعریف پومیس را ارایه کردیم. در ادامه تعریف پوکه معدنی را با توجه به سایت ژئولوژی ارایه می‌کنیم:

تعریف پوکه معدنی

پامیس (Pumice)، سنگ آتشفشانی غنی از سیلیس است. این سنگ در اثر سرد شدن سریع لاوا در سطح زمین تشکیل می‌شود. به دلیل سرعت سرد شدن و خروج گازها از آن موجب حفره دار شدن آن می شود. حفرات پامیس مدور یا بیضی هستند. البته ویسکوزیته بسیار کمی دارد. این مساله باعث شناور بودن آن در آب می‌شود. بهتر است یادآور شویم بعد از مدت زمان زیادی سنگ اشباع شده و در آب فرو می‌رود. قطعات تشکیل دهنده آن لاپیلی و در درجه اول از خاکستر شیشه‌ای است.

کاربرد پوکه معدنی

  1. پلاسترهای ساخته شده معمولی
  2. پلاسترهای ویژه
  3. عایق‌های پرکننده بنایی
  4. آجرهای عایق صوتی
  5. پوشش های سقف و عایق کاری کف
  6. صنعت نساجی
  7. تصفیه خانه‌ها
  8. کاربرد پوکه معدنی در رشد و پرورش چمن
  9. کاربرد پوکه معدنی در محوطه سازی و رشد گیاهان
  10. باغچه پشت بام
  11. حفاظت و بسته بندی ریشه و اجزای گیاه 
  12. پوشش دهنده‌ی دانه‌ها در کشاورزی 

 

برای اینکه درباره پوکه معدنی بیشتر بدانید حتما لینک پوکه معدنی چیست را باز کنید.

 

تعریف پوکه صنعتی

پوکه صنعتی همان طور که از نامش پیداست، حاصل تولید و فرآوری مواد در محیط صنعتی است. این ماده در کارخانه‌های صنعتی تولید می شود. به عنوان سبکدانه رسی منبسط شده در برخی از کارخانه‌های ایران به تولید می‌رسد.

کاربرد پوکه لیکا چیست

  • کاربرد لیکا در کشاورزی
  • در طراحی و ساخت چمن ورزشی
  • باغبانی و گلکاری
  • در صنعت ساختمان
  • بتن سبک پرکننده
  • تصفیه آب و فاضلاب
  • زهکشی
  •  کشت آبی
  • صیفی‌جات گلخانه‌ای
  • گلدان های آپارتمانی
  • شیب بندی
  • راه سازی و جاده سازی

  ویژگی پوکه صنعتی

  1. وزن کم
  2. هدایت حرارت پایین
  3. افت صوتی مناسب
  4. مقاوم در برابر آتش
  5. پردوام و پایدار در برابر تغییرات شیمیایی

 

برای کسب اطلاعات بیشتر روی عبارت پوکه صنعتی بزنید.

 

کارخانه تولید پوکه صنعتی

در ایران نیز پوکه صنعتی با الگوبرداری از کشورهای توسعه یافته مثل آمریکا، انگلیس و … در سال 1357 آماده راه اندازی شد. کارخانه لیکا در ایران همانند انگلیس برند لیکا را برگزید و پوکه صنعتی را تولید کرد.

بعضی از کشورهای دارنده پوکه صنعتی بدین قرار است: دانمارک، نروژ، سویس، سوئد، فنلاند ، انگلیس و ایران به نام Leca، چک و اسلواکی، لهستان و روسیه با نام Keramzite، فرانسه، بلژیک و پرتقال با نام Argex، ایتالیا با نام Laterlite و آلمان و اتریش  با نام Liapour (برگرفته از سایت لیکا).

در ایران کارخانه‌ای که پوکه صنعتی را تولید و عرضه می‌کند به نام اختصاری لیکا فعالیت دارد. لیکا مخفف عبارت انگلیسی Light Expanded Clay Aggregate به معنی دانه رس سبک منبسط شده است.

در واقع مهندسین ایرانی به دنبال تولید مصالح سبک‌تر و غیر معدنی بودند. یکی از معروفترین کارخانه‌ها با برند لیکا مشهور است. پوکه صنعتی در این کارخانه از انبساط خاک رس در کوره‌های گردان با دمای بالای 1200 سانتیگراد تهیه می‌شود.

پوکه صنعتی لیکا به دلیل تولید کارخانه‌ای آن به شکل مدور و گرد است. سطح بیرونی آن زبر است. بخش داخلی پوکه صنعتی دارای بافت سیاه رنگ یا قهوه‌ای است.

دانه بندی پوکه معدنی و پوکه صنعتی

دانه بندی پوکه معدنی و پوکه صنعتی هر یک در یک رنج است. اما دانه بندی لیکا در کارخانه تولید شده. اما دانه بندی پوکه معدنی توسط سرندهای صنعتی جداسازی و تولید شده. در مواردی که کلوخه‌های بزرگ از معدن استخراج شود با دستگاه‌های خرد کن، شکسته و از سرند عبور داده می‌شود. محصولات پوکه صنعتی به صورت دانه‌بندی مخلوط ۲۵-۰ میلی‌متر وارد ســرند شده و به سه رده دانـه‌بنـدی ۴ – ۰، ۱۰- ۴ و ۲۰- ۱۰ میلی متر جداسازی می‌شوند.

وزن مخصوص پوکه صنعتی و پوکه معدنی

پوکه صنعتی در مقایسه با پوکه معدنی دارای وزن مخصوص پایین است. زیرا یکی از اهداف این سبکدانه کارخانه‌ای سبک‌تر کردن وزن آن بود. طبق آمار سایت لیکا وزن مخصوص دانه‌های لیکا ۲۲۰-۳۲۰ kg/m3 و وزن مخصوص بتن لیکا در حالت متراکم ۹۵۰ kg/m3 و در حالت غیر متراکم ۷۰۰ kg/m3 می‌باشد. وزن کم دانه، به دلیل فضای خالی داخل دانه‌ها است که بر حسب دانه بندی، بین ۷۳ تا ۸۸ درصد فضای کل را اشغال می‌کند.

 

خرید پوکه صنعتی و معدنی + مشاوره  tel:09117709407

 

تاثیر استفاده از سبکدانه‌های طبیعی و مصنوعی موضوع تحقیقی است که در ادامه بحث مقایسه پوکه معدنی و پوکه صنعتی قصد داریم خلاصه آن را ارایه کنیم. این تحقیق توسط  مجتبی رضایی از دانشگاه پردیس گیلان انجام شده است. استاد راهنما ملک محمد رنجبر؛ استادیار گروه عمران دانشکده فنی مهندسی دانشگاه گیلان می‌باشد.

تاثیر استفاده از سبکدانه‌های طبیعی و مصنوعی

مقاله تحقیق تاثیر استفاده از سبکدانه‌های طبیعی و مصنوعی در پنجمین کنفرانس ملی بتن ایران در سال 1392 ارایه شد.

عنوان دقیق تحقیق: مقایسه تاثیر استفاده از سبکدانه‌های طبیعی و مصنوعی رایج در ایران در خواص بتن‌های سبک و نیمه سبک.

در مقدمه تحقیق نگارنده اشاره داشته است:

سبک سازی یکی از مباحث نوین در علم ساختمان است. این مساله روز به روز در حال گسترش و پیشرفت می‌باشد. فناوری آن عبارت است از: کاهش وزن تمام شده ساختمان با استفاده از تکنیک‌های نوین ساخت و بهینه‌سازی روش‌های اجرا. ایران درحالی به روش‌های مدرن ساختمان سازی از جمله سبک سازی و کاربرد بتن سبک می‌نگرد که زمین لرزه‌های مخربی را در 30 سال گذشته تجربه کرده است.

یقینا در صورت استفاده از این روش‌ها در آن زمان باعث کاهش شدید آمار کشته شدگان و صدمات جانی و مالی آن حوادث می‌شد.

برای به کارگیری تکنیک‌های سبک سازی نخست باید به مسئله اول علل سنگین شدن وزن ساختمان توجه کافی شود.

هدف از این تحقیق بررسی خواص مکانیکی بتن سبکدانه با تغییر جنس سبکدانه (اسکریا، لیکا، پومیس و پرلیت) و
جایگزینی درصد‌هایی از حجم شن با سبکدانه‌های مذکور در چگالی‌های مختلف و تاثیر این تغییرات در خصوصیات مکانیکی
بتن سبک می‌باشد.

چکیده تحقیق

نیاز گسترده و روز افزون جامعه به ساختمان و مسکن ضرورت استفاده از روش‌ها و مصالح جدید به منظور افزایش سرعت ساخت، سبک

سازی و نیز مقاوم نمودن ساختمان‌ها در برابر زلزله را بیش از پیش مطرح کرده است. استفاده از مصالح قدیمی و روش‌های سنتی ساخت، دیگر
جوابگوی سرعت مورد نظر و نیازهای طراحی نمی‌باشد.

کاهش وزن در کنار حفظ مقاومت بتن منجر به ساخت بتن های سبک و نیمه سبک سازه‌ای و غیر سازه‌ای می‌شود. نتایج آن کاهش وزن سازه‌ها در اثر کاهش بار مرده و نیروی زلزله و تبعات جانی و مالی آن می باشد.

این فواید باعث شده است تا از دهه‌های گذشته اکثر کشورها به ساخت و ساز با استفاده از بتن‌های سبک و نیمه سبک بپردازند. با وجود این که کشور
ما دارای منابع مختلف و متعدد سبکدانه می‌باشد. لیکن کاربرد عملی آن علیرغم مزایای فراوانش هنوز گسترش نیافته است. این مساله در مرحله تحقیقاتی بوده و نیاز به فرهنگ‌سازی مناسب دارد.

در این تحقیق با توجه به اینکه در بتن، سنگدانه‌های تشکیل دهنده یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر خواص و جرم حجمی آن می‌باشد. کاهش جرم حجمی اکثرا کاهش مقاومت‌ها را به دنبال خواهد داشت. پس به بررسی خصوصیات مهندسی سبکدانه‌های رایج در کشور، شامل سبکدانه های طبیعی پومیس سبک و اسکریا و سبکدانه های مصنوعی لیکا و پرلیت پرداخته شده است. آن چیز که به اهمیت این پژوهش می‌افزاید، استفاده از چهار سبکدانه مختلف به منظور مقایسه با هم در بتن می‌باشد.

نتیجه تحقیق

برای نیل به این هدف، سبکدانه های مذکور با درصدهای مختلف جایگزینی 65 و 80 درصد با درشت دانه (شن طبیعی) و هم چنین به همراه بتن شاهد که فاقد سبکدانه می‌باشد، با ثابت نگه داشتن محدوده اسلامپ و نسبت آب به مصالح سیمانی( 35 عیار سیمان 400 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد که 10 درصد آن با میکروسیلیس جایگزین شده است).

از حیث آزمایش‌های مقاومت فشاری در سنین 28 ،14 و 42 روز، مقاومت کششی (شکافت) در سن 28 روز، مقاومت خمشی در سن 28 روز، جذب آب 24 ساعته در سن 28 روز و وزن بتن تازه و اسلامپ مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند.

نتایج حاکی از آن است که به ترتیب نمونه‌های حاوی سبکدانه‌های اسکریا، پومیس (بستان آباد)، لیکا و پرلیت کمترین کاهش وزن را داشته‌اند ولی از نظر مقاومت فشاری، نتایج برای سبکدانه‌های اسکریا و لیکا تقریبا یکسان بوده است.

در مورد سایر آزمایشات، نمونه‌های حاوی سبکدانه های لیکا و اسکریا توانستند نتایج بهتری را کسب کنند.

برای خرید انواع پوکه معدنی و صنعتی با بهترین کیفیت از معادن قروه، تبریز و اردبیل با شماره زیر در تماس باشید:

09144974210

دریافت قیمت پوکه معدنی

امیدواریم که این مقاله ی “مقایسه پوکه معدنی و پوکه صنعتی” برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.

4.9/5 - (14 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا