بلوک

بلوک clc

بلوک clc چه نوع بلوکی است؟ وزن سازه یکی از مهمترین مسایل پیش روی مهندسین و معماران در قرن حاضر است. این مساله از آنجا حائز اهمیت است که پایداری سازه‌ها در برابر زلزله مورد توجه است. در معماری قرن حاضر ساختمان‌ها معمولا به شکل اسکلت فلزی یا بتونی اجرا و ساخته می‌شوند. دیوارهای داخلی و جداکننده‌ها در نقش مهمی در وزن ساختمان دارند. بنابراین هر چه مصالح به کار رفته در ساختمانها سبکتر باشند، وزن سازه کمتر می‌شود.

اهمیت تولید بلوک clc

یکی از مهمترین مباحث در اقتصاد، کاهش هزینه‌ها در پروژه‌ها، با حفظ کیفیت استاندارد می‌باشد.
یکی از راهکارها را می‌توان، استفاده از مصالح ساختمانی دانست. بلوک CLC محصولی جدید و مطابق با استانداردهای روز دنیا است. و از آن در اجرای دیوارها و پارتیشن‌ها استفاده می‌شود. این نوع بلوک جزء بتن سبک محسوب می‌شود.

با توجه به رشد علم و تحولات در صنعت بتن، تولید بتن سبک clc را می‌توان از جمله تغییرات در این صنعت دانست. بتنی که علاوه بر کاهش بار مرده ساختمان از نیروی وارد به سازه در اثر شتاب زلزله می‌کاهد. بتن سبک با توجه به ویژگی های خاصی که دارد دارای کاربردهای مختلف می‌باشد که برحسب وزن مخصوص و مقاومت فشاری آن، تفکیک می‌شود.

با گسترش استفاده از بتن سبک در سراسر دنیا بویژه در کشورهای پیشرفته و شکل گیری آیین نامه های اجرایی آنها این نوع بتن که دارای قابلیت‌های منحصر به فردی می‌باشد طرفداران خود را پیدا کرده است.

بلوک clc چیست

بتن سبک یا بتن متخلخل که به اختصار CLC نامیده می‌شود در سال ۱۹۲۶ میلادی توسط یک آرشیتکت سوئدی اختراع گردید. بتنی که علاوه بر کاهش بار مرده ساختمان و کاهش نیروی وارد به سازه در اثر زلزله، در صورت تخریب، وزن آوار را نیز کاهش می دهد.

هم اکنون صدها خانه مسکونی، آپارتمان، مدرسه، بیمارستان، ساختمان اداری و کارخانه‌های صنعتی در سراسر جهان از CLC بهره می‌برند. اکثر تحقیقات جاری بر روی بتن بر اساس سبک سازی و مقاوم سازی آن متمرکز شده است، به نحوی که بتواند نیاز روز افزون صنعت ساختمان را هم از بابت مقاومت و هم هزینه تأمین نماید.

اختلاط بتن سبک clc

این بلوکها از ترکیب سیمان، ماسه بادی (ماسه نرم)، آب، ماده حباب زا و الیاف پلی پروپیلن در بخار خانه و طی دوره نگهداری در انبار محصول در شرایط ویژه بدست می‌آید.

ماده حباب‌زا در ضمن اختلاط با آب در سرعت زیاد، حباب‌های هوا را تولید می‌کند و کف حاصل پایدار می باشد. اختلاط آن با ملات سیمان و ماسه بادی و الیاف پلی پروپیلن در میکسر ویژه (دستگاه مخلوط کن)، خمیری روان تشکیل می‌دهد.

این خمیر پس از عمل آوری با توجه به درصد سیمان و ماسه بادی دارای وزن مخصوص از ۳۰۰ الی ۱۹۰۰ کیلو
گرم بر متر مکعب خواهد بود.

این نوع بتن سبک با دارا بودن الیاف پلی پروپیلن درون آن در حالت اولیه از اسلامپ آن کاسته شده ولی به مقاومت نهایی بتن می افزاید که موجب استحکام بیشتر آن نسبت به نمونه های بدون الیاف می شود.

همچنین مواد حباب ساز در بتن باعث افزایش مقاومت بتن در مقابل ذوب و یخبندان های مکرر می‌گردد. از این ترکیب می‌توان به غیر از تولید بلوک دیواری در مواردی دیگر همچون زیرسازی جاده‌ها و کف ساختمان‌ها نیز استفاده کرد.

دیوار چینی بلوک clc

دیوار چینی با آن بلوک CLC با توجه به ابعاد آن با سرعت بیشتری انجام می‌پذیرد و از هدر رفتن ملات هنگام ساخت دیوار جلو گیری به عمل می آید. لذا موجب کاهش هزینه‌های اجرا می گردد. اجرای انواع ملات و اندود های متداول، این بلوک به دلیل بافت زبر رویه و جذب آب مناسب آن به آسانی انجام می‌پذیرد.

ویژگی بلوک سبک clc

بلوکهای سبک محکم و سبک هستند. وزن مخصوص این بلوکها (بسته به نوع ترکیب) بین نصف تا یک سوم وزن بلوک‌های سیمانی (در ابعاد برابر) حدودا ۲۰٪ کمتر از بلوکهای هم اندازه خود از نوع سفالی می‌باشند (حدودا ۱۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مکعب، ضمن اینکه مقاومت فشاری این بلوکها بسته به نوع درصد مواد تشکیل دهنده از ۳۰ تا ۸۰ کیلو گرم بر سانتیمتر مکعب می باشد).

دانه های ترکیب شده در محیط ملات سیمانی، به طور فزاینده‌ای مانع از انتقال حرارت در ترکیب بلوک سبک می شود. به علاوه حتی در وزن های حجمی بالا هم انتقال حرارت ناچیز می باشد. ملات پر سیمان همچنین مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ بخار آب دارد. و از این رو مقدار عددی بدست آمده جهت مقاومت در برابر رطوبت و بخار آب بسیار زیاد می باشد. (تلخیص از سایت filecivil.ir)

4.9/5 - (16 امتیاز)

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا