فرق پرلیت با پوکه معدنی

فرق پرلیت با پوکه معدنی چیست؟ پرلیت یا پوکه کدام نوع بهتر است؟ تفاوت پرلیت با دیگر سنگهای آتشفشانی شیشهای در افزایش حجم آن در برابر افزایش دما است. در دمای 850 درجه سانتیگراد و بالاتر دانههای پرلیت منفجر میشوند و آب ترکیب در خود را از دست میدهند و حباب ریز شیشه مانندی پدید میآورند. در ادامه تفاوت پرلیت با پوکه معدنی را شرح خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
فرق پرلیت با پوکه معدنی چیست؟
قبل از اینکه “فرق پرلیت با پوکه معدنی” بیان شود بهتر است کمی درباره این دو ماده معدنی ارزشمند توضیح دهیم:
مشخصات پرلیت
- جالب است بدانید چگالی پرلیت خام 220 تا 2400 کیلوگرم بر متر مکعب است. البته چگالی منبسط شده، بین 40 تا 180 کیلوگرم بر متر مکعب است.
- از نظر سنگ شناسی پرلیت جزو سنگهای ریولیتی آبدار با جلای مرواریدی است که نام پرلیت را معادل سنگ مروارید نیز میدانند. زیرا در نمونههای طبیعی و خالص آن ترکهای کروی متحدالمرکز در ابعاد مختلف به ظهور میرسد. پس تا حدود زیادی به دانههای مروارید شبیه هستند.
- دمای بهینه برای انبساط شیشههای مختلف بسته به محتوای آب موجود در آن و نیز محتوی سیلیکا و قلیاها، آهک، آهن، آلومینیم و دیگر ترکیبات متغیر میباشد.
- دامنه دمایی بین 1400 تا 2200 درجه فارنهایت میباشد. بسته به ترکیب و محل پیدایش نمونه و شرایطی که پرلیت منبسط میشود، حجم آن میتواند 10 برابر یا بیشتر از حجم مقدار اولیه افزایش یابد.
- عناصر شیمیایی موجود در پرلیت به قابلیت انبساط آن کمک میکند. البته آب موجود در پرلیت مهم ترین نقش در انبساط آن دارد. آب موجود در پرلیت در دمای حدود 600 تا 650 درجه سانتیگراد از آن خارج میشود و آب جذبی، آبی است که به طور ثانوی در پرلیت وارد شده است. این آب در دمای 150 درجه سانتیگراد از پرلیت خارج میشود.
پرلیت در طبیعت چطور تشکیل میشود؟
سنگ معدنی پرلیت در ابتدا تا دمای 900 درجه سانتیگراد (1700 درجه فارنهایت) گرم شده و به شکل شیشه آتشفشانی در میآید. مولکولهای آب گرفتارشده در این سنگ ها در اثر گرما آنی خارج شده و به بخار تبدیل می شوند. حاصل این گرما، انفجار دانهها مانند پاپ کورن است. در اثر حرارت بالا تا حداکثر 1200 درجه سانتیگراد به سرعت منبسط شده و در اثر شوک حرارتی بسته به نوع ترکیب سنگ اولیه از 4 تا 20 برابر افزایش حجم می یابند.
خاستگاه پوکه معدنی چیست
پوکه معدنی یا پامیس سیلیکات آلومینیومی با خاستگاه آذرین و ساختمانی حجرهای و متخلخل است. این سنگ اسفنجی سبک وزن در فورانهای آتشفشانی انفجاری به وجود میآید. دارای شبکهای از حبابهای گازی در شیشه آتشفشانی و کانیهاست. پامیس میتواند در انواع مختلف ماگما مانند ماگماهای بازالتی، آندزیتی، داسیتی و ریولیتی شکل بگیرد.
پومیست نیز دارای همان خاستگاه و ترکیب شیمیایی است. تنها از نظر اندازه دانه با پامیس یا (پوکه معدنی) تفاوت دارد.
اهمیت پوکه معدنی در ساختمان سازی
- کاهش وزن
- سهولت حمل و نقل
- بهرهوری بالا هنگام اجرا
- مقاومت در شرایط خاص
- عایق مناسب حرارتی
- عایق مناسب صوتی
- مقاومت در برابر آتش
- مقاومت در برابر یخ زدگی
- ایستادگی در برابر رطوبت
- دوام در برابر مواد آهکی
پوکه معدنی در گیاهان
پوکه معدنی در کشاورزی، امروزه جایگاه ویژهای را در جهان به خود اختصاص داده است. پوکه معدنی با تخلخل 60 تا 70 درصدی و سرعت پایین تجزیه میتواند بیش از یک دهه مورد استفاده قرار گیرد.
از مزایای دیگر پوکه معدنی کشاورزی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قیمت پایین
- راحتی استریل کردن با بخار آب
- امکان تجزیه پذیری در خاک
- عدم مخاطره برای محیط زیست
حال در این مقاله از پوکه کشاورزی و کاربرد پوکه معدنی صحبت خواهیم کرد.
کاربرد پوکه معدنی در کشاورزی در این صنعت به طور گستردهای رو به پیشرفت است. محدودیت منابع آب و خاک به عنوان دو نهاد اصلی تولید محصولات کشاورزی به علاوه مشکلاتی نظیر شوری، سدیمی و ماندابی خاک مسئله مهمی هستند که در کشور با آن روبرو هستیم.
عمده تفاوت پرلیت با پوکه معدنی
سبکدانه پرلیت نسبت به پوکه معدنی وزن کمتری دارد و وزن آن سبکتر است.
رنگ پرلیت نسبت به پوکه سفید و روشنتر است.
در مخلوط های خاک پرلیت میل زیادی به شناور شدن در سطح خاک دارد. این موضوع در هنگام آبیاری گلدانها به وضوح دیده میشود.
به دلیل تولید پرلیت در کارخانه معمولا گریدهای مختلف و متنوعی از پرلیت را نسبت به پومیس داریم.
درباره فرق پرلیت با پوکه معدنی نکته مهم این است که پوکه معدنی برای خاکهای شنی انتخاب بهتری است زیرا ظرفیت نگهداری آب را افزایش میدهد. هر چند که پرلیت و پوکه هر دو سبکدانه به هوادهی خاک و زهکشی بستر گیاه کمک زیادی میکنند. اما بزرگتر بودن ذرات پوکه نسبت به پرلیت باعث میشود کمتر توسط باد جابجا شود.
پرلیت پس از بهره برداری باید خرد و آسیاب شود و سپس در یک کوره واسط پخته شود در حالی که پومیس نیاز به پخت در کوره ندارد و بلافاصله پس از استخراج و دانه بندی مصرف میشود.
پوکه معدنی سنگینتر از پرلیت پخته است.
پرلیت در شرایط کنترل شده در کوره منبسط میگردد و ویزگیهای کاملتری نسبت به پوکه دارد.
حمل پرلیت به آسانی انجام میگیرد و میتوان آن را به صورت خام حمل کرد و در محل آن را عمل آورد ولی پوکه در حالت اولیه دارای حجم زیاد و وزن کم است از این رو حمل و ترابری آن سختتر است.
قیمت پوکه معدنی کلیک کنید
تفاوت پرلیت با لیکا در کشاورزی
تفاوت پرلیت با لیکا در کشاورزی و کشت گیاهان در چه مواردی میباشد؟ برای آشنایی بیشتر با لیکا یا پوکه صنعتی مطالب زیر پیشنهاد میشود:
تفاوت لیکاپون با پوکه صنعتی چیست

پرلیت و لیکا به عنوان دو افزودنی کاربردی و موثر در کشت گیاهان و باغبانی به شمار میآیند. در کشت هیدروپونیک بستر جایگزین خاک هستند. در این بخش به سه مقاله مجزا اشاره میشود که به نوعی تفاوت پوکه صنعتی و پرلیت شرح داده شود.
در مقاله اول که توسط قائمی و همکاران انجام شده با عنوان زیر مطرح شده است:
مقایسه چند بستر کاشت در خواص کمی خیار گلخانهای در روش آبکشت
به منظور تعیین اثرات چند بستر کشت بر خواص کمی خیار گلخانهای رقم نگین و نیز امکان اختلاط پرلیت در بسترهای مختلف، آزمایشی با 9 تیمار و 4 تکرار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سال 1389 در گلخانه انجام گرفت.
نتایج نشان داد بسیاری از صفات اندازهگیری شده به شکل معنی داری تحت تاثیر بستر کشت قرار گرفتند. بر اساس بررسیهای انجام شده تیمار پیت ماس با داشتن 2998 گرم وزن میوه بالاترین عملکرد و تیمار لیکا با دارا بودن 355 گرم وزن میوه پایینترین عملکرد را در بین بسترهای کشت داشتند.
بیشترین و کمترین تعداد میوه با میانگین 54 و 8 میوه به ترتیب مربوط به بستر پیت ماس و لیکا بود. بالاترین ارتفاع گیاه در بین بسترهای کشت مربوط به تیمار پیت ماس 179 سانتی متر به طور میانگین بوده و کمترین ارتفاع را تیمار لیکا با 56.5 سانتی متر داشت. نتایج همچنین نشان داد اختلاط پرلیت در بسترهای کشت باعث ایجاد تغییراتی در اکثر صفات اندازه گیری شده نسبت به حالت خالص آن شده است.
اختلاط پرلیت و لیکا در کشاورزی

مقاله دوم توسط احمد محمدی و نرجس محمدی با عنوان زیر انجام شد:
اثر اختلاط پرلیت و لیکا با خاک بر شاخصهای رشد خیار گلخانهای
یکی از ویژگیهای بسیار مهم بسترهای کشت توانایی بسترهای کشت در تامین آب و عناصر غذایی میباشد. یک بستر کشت مناسب دارای خصوصیات فیزیکی و شیمیایی بوده و به یکدیگر کمک میکنند تا نیازمندیهای گیاه را تامین و باعث افزایش رشد گیاه شوند.
در این تحقیق از خاک لوم +5 درصد وزنی، خاک لوم +10 درصد وزنی لیکا، خاک لوم +5 درصد وزنی پرلیت، خاک لوم +10 درصد وزنی پرلیت، لیکا خالص و پرلیت خالص و خاک خالص به عنوان بسترهای کشت استفاده گردید.
از محلول غذایی پاپادوپولس و به صورت آبیاری دستی استفاده شد. این آزمایش به صورت کاملا تصادفی با هفت تکرار اجرا شد. در پایان دوره برداشت شاخصهای رشد اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد مقدار ارتفاع بوته، طول میوه و وزن هر میوه اختلاف معناداری در تمیارهای مختلف نداشت.
بیشترین مقدار عملکرد و شاخص سفتی میوه مربوط به تیمار پرلیت خالص بوده که با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد بود. بیشترین مقدار شاخص سطح برگ مربوط به تیمارهای خاک لوم +5 درصد وزنی پرلیت و خاک لوم +10 درصد وزنی پرلیت بوده که با سایر تیمارها داری اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد بود. (منبع سایت سیویلیکا)
آبیاری بسترهای کشت بدون خاک
در تحقیق دیگر توسط شاهین رخسار و همکاران انجام شد به نکات زیر اشاره شد:
بررسی مدیریت آبياری و بسترهای متفاوت در کشت بدون خاک بر خصوصيات کمی و کیفی گوجه فرنگی گلخانهای
پریسا شاهین رخسار و همکاران وابسته به بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان.
امروزه در دنيا استفاده از کشت بدون خاک به عنوان نوعی فناوری توليد گياهان که موجب افزايش کيفيت و کميت محصولات باغباني میشود، گسترش يافته است. به منظور بررسی برخی خصوصيات کمی و کيفی گوجه فرنگی گلخانهای در واکنش به مديريت آبياری و بسترهای متفاوت کشت بدون خاک، اين پژوهش در گلخانه مرکز تحقيقات کشاورزی گلستان در بهار 84 با دو تيمار دفعات آبياری در سه سطح 4، 8 و 12 بار در روز و بسترهای کشت در سه نوع پرليت، ليکا و مخلوط پرليت و ليکا (نسبت 1: 1 وزني) انجام گرفت.
آزمايش به صورت فاکتوريل و در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار بود. نتايج بررسی نشان داد بستر پرليت موجب افزايش اسيديته قابل تيتراسيون (0.43 ميلی گرم در صد ليتر) و بستر ليکا موجب افزايش درصد تشکيل ميوه (48 درصد) شد.
بيشترين عملکرد ميوه بازارپسند در هر بوته از 12 بار آبياری در روز به مقدار 1830.5 گرم در بوته و کمترين از 4 بار آبياری در روز به مقدار 1156.7 گرم در بوته به دست آمد. افزايش دفعات آبياری موجب کاهش اسيديته قابل تيتراسيون عصاره ميوه شد و روی ساير صفات تاثير معني داری نداشت.
به طورکلی بستر ليکا و دوره آبياری 12 بار در روز با افزايش ويتامين ث، عملکرد ميوه بازارپسند و درصد تشکيل ميوه شرايط مطلوبی را از نظر کيفی و کمی به وجود آورده است. گرچه ميزان اسيديته قابل تيتراسيون (0.33 ميلي گرم درصد ليتر) در اين تيمار کاهش يافت. منبع سیویلیکا
کوکوپیت و پرلیت در کشاورزی

در این بخش به نکاتی درباره کوکوپیت و پرلیت اشاره میشود. کوکوپیت همانطور که از ظاهر آن پیداست به شکل بلوک مانند شکل داده میشود. برای استفاده از آن به عنوان بستر خاک ابتدا در آب قرار میدهند تا سست شود. در همه گیاهان و درختان این ماده ارزشمند به خاک اضافه میشود تا باعث نرم شدن خاک شود. کوکوپیت باعث ایجاد تخلخل در ساختار خاک میشود و ماهیت خاک را بهبود میبخشد. در حالی که از پرلیت برای هوادهی و تهویه خاک استفاده میشود. پرلیت به عنوان بخش افزودنی خاک با موادی مانند پیت ماس و پوسته گیاه بکار برده میشود.
کوکوپیت باعث افزایش میزان تخلخل مخلوط خاک گلدان میشود. در نتیجه این کار اکسیژن دهی خاک بالا رفته و به رشد ریشه کمک بیشتری میشود. در نتیجه رشد بهتر ریشه باعث رشد گیاه و در نهایت بهبود عملکرد گیاه میشود. استفاده از کوکوپیت در خاک باعث افزایش ظرفیت نگهداری آب میشود.
با سپاس فراوان از شما عزیزان از همراهی تا پایان مقاله ی ” فرق پرلیت با پوکه معدنی ” در بخش نظرات و پیشنهادات با ما باشید پاسخگوی سوالات شما عزیزان خواهیم بود. قیمت پوکه معدنی
شماره تماس : 09144974210
خسته نباشید مقاله خوبی بود در مورد تفاوت و فرق پرلیت و پوکه معدنی . مطالب سایتتون عالیست.
تشکر از حمایت شما
سایت خیلی خوبی دارید اطلاعات مفید و کاربردی خوبی بود در مورد پرلیت و پوکه معدنی
👏👏👏👏