پامیس

شیب بندی ساختمان با پوکه معدنی

شیب بندی ساختمان با پوکه معدنی پوزولانی سبکدانه کانیار را امتحان کنید. کاهش مصرف سیمان و کاهش بار مرده ساختمان را شاهد خواهید بود. امروزه شیب بندی با پوکه معدنی پیشنهاد عمده ی مهندسین در ساختمان سازی است. برای شیب بندی کف یا پشت بام، پوکه معدنی سبکدانه کانیار سایز نخودی را پیشنهاد می‌کنیم. البته سایزهای نخودی – بادامی یا مخلوط پیشنهاد مناسب از سوی مهندسین می‌باشد. پودری پوزولان سبکدانه کانیار را در کنار دانه نخودی و بادامی خریداری کنید. تا تاثیر مثبت آن را در حین اجرا ببینید. کاربرد پوکه معدنی

شیب بندی و کف سازی ساختمان با پوکه معدنی

شیب بندی کف طبقات با پوکه معدنی با هدف به وجود آوردن سطحی هموار طرح ریزی شده است. هدف از استفاده از این روش برآورده کردن نیازها و خواسته‌های مصرف کننده است.

البته ناگفته نماند شکل و جنس شیب بندی کف طبقات به همراه پوکه معدنی به نوع کاربری آن بستگی دارد. به عنوان نمونه کف سرویس‌ها در طبقات فوقانی ساختمان و کف زیرزمین‌ها و سالن‌ها و… با هم تفاوت دارد. هر بخش نیز شرایط ویژه خود را دارد. نکته حائز اهمیت در شیب بندی کف طبقات انتخاب نوع مصالح است. زیرا باید دقّت شود کف سازی با مصالحی انجام شود که بتواند وزن خود را به خوبی تحمّل کند. همچنین سطح رویی آن بتواند در مقابل سایش مقاومت نماید.

چرا در ساختمان شیب بندی می‌کنیم؟

به منظور هدایت کردن آب از روی کف یا سقف ساختمان از روش شیب بندی استفاده می‌کنیم. سازنده‌ها شیب بندی را با هدف تخلیه آب از روی سطوح انجام می‌دهند.

از شیب بندی در چه فضاهایی استفاده می‌شود؟

  • در سرویس‌های بهداشتی، حمام
  • در آشپزخانه
  • در آبریزگاه‌های ساختمان در فضای داخلی
  • در فضاهایی مثل پیاده رو
  • محوطه سازی
  • حیاط سازی
  •  پشت بام

تعریف شیب

نسبت اختلاف ارتفاع میان دو نقطه به فاصله‌ی افقی همان دو نقطه را شیب میان دو نقطه‌ی موردنظر می‌گویند.

تعریف درصد شیب

میزان درصد شیب در شیب بندی باید طوری محاسبه شود که آب سطحی و فضولات بدون هیچ مانع و مشکلی با سرعت از روی سطوح به سمت کف شورها حرکت و تخلیه شود. میزان درصد شیب برای ساختمانها بطور استاندارد بین 1 تا 3 درصد است.

در شیب بندی ساختمان از چه نوع مصالحی استفاده می‌گردد؟

مصالح شیب بندی باید دارای وزن سبک باشند. در این زمینه مصالح مختلفی از سوی صنعت ساختمان پیشنهاد می‌شود:

  • سنگدانه های تهیه شده از فرآوری مواد طبیعی مانند پومیس ، پوکه سنگ و توف.
  • سنگدانه های تهیه شده توسط منبسط کردن، گلوله کردن و کلوخه کردن محصولاتی از قبیل سرباره کوره آهن گدازی، رس، دیاتومیت، خاکستر بادی، شیل یا سنگ لوح و …

البته در بسیاری موارد برای شیب بندی برخی از ساختمان سازان متاسفانه از خرده آجر یا نخاله ساختمانی استفاده می‌کنند.

کف سازی سرویس‌های بهداشتی با پوکه معدنی

اجرای کف سازی در سرویس‌های بهداشتی بدین شرح است: البته استفاده از پوکه معدنی به عنوان عایق و کاهش دهنده‌ی بار مرده ساختمان در این بخش ضروری می‌باشد.

همانطور که در بالا توضیح داده شده، در سقف‌های سازه‌ای اجرا شده، هنگام تسطیح و کف سازی، برای رسیدن به ضخامت مورد نظر، از پوکه معدنی به عنوان مصالح سبک، استفاده می‌شود.

برای کف سازی در سرویس بهداشتی بهتر است چند مورد را مد نظر داشته باشید:

  • در ابتدا کف سازی و نصب کف شورها پیاده می‌شود.
  • اجرای سقف و تقسیم فضاهای سرویس با استفاده از تیغه‌ی 5 یا 10 سانتی متری.
  • نصب لوله‌های مربوط به فاضلاب در محل مناسب.
  • ریختن بتن سبک (بتن متخلخل یا بتن پوکه پوزولانی) و صاف کردن آن.
  • اجرای ماسه و سیمان لیسه‌ای و ایجاد ماهیچه سیمانی در پای دیوارها (فصل مشترک دیوار و کف) با
    زاویه‌ی 135 درجه به نحوی که ملات ماسه و سیمان در کنار دیوارها ادامه یابد.
  • در هنگام کف سازی سرویس‌ها اگر بی دقتی شود، تعمیر آن مشکل و پر هزینه خواهد بود. بنابراین باید این کار توسط افراد با تجربه انجام گیرد.

اجرای قیر و گونی بر روی ملات ماسه و سیمان لیسه‌ای

ایزولاسیون دو لایه ( به صورتی که پس از پهن نمودن اوّلین لایه‌ی قیر و گونی، عایق قیر و گونی را در محل آب رو سوراخ کرده. آن را به داخل آب روبر می‌گردانند. سپس کف شور را در محل خود بر روی عایق کاری قرار داده. لایه‌ی دوّم عایق را در کف و دیوارها اجرا می‌کنند. در این مرحله لازم است لایه‌ی دوّم عایق نیز در محل آب رو، سوراخ شود.
برای نصب و اجرای کاشی دیوارها، لازم است ابتدا توری فلزی، توری مرغی بر روی دیوارها نصب گردد.
دلیل نصب توری مرغی این است که دوغاب پشت کاشی با عایق کاری درگیری کافی داشته باشد.

نصب و اجرای سرامیک کف با استفاده از دوغاب سیمان سفید و خاک سنگ با عیار سیمان 450 کیلوگرم سیمان در متر مکعب. این کار پس از کشیدن ملات ماسه و سیمان لیسه‌ای محافظ عایق کاری انجام می‌شود.

شیب بندی و کف سازی

شیب بندی کف طبقات با پوکه معدنی(Do sloping floors with mineral pumice)
شکل 1 .چگونگی انجام شیب بندی کف طبقات با پوکه معدنی

شیب بندی و کف سازی در زمین‌های مرطوب به دلیل وجود رطوبت بالا، قلوه سنگ‌ها به تنهایی نمی‌توانند از نفوذ رطوبت جلوگیری کنند. در این زمینه لازم است از عایق رطوبتی نیز استفاده شود. جهت کف سازی در این گونه زمین‌ها مراحل زیر را به ترتیب انجام می‌دهند:

کف سازی طبقات

از نظر نوع کاربری فضاهای مورد استفاده در ساختمان کف سازی طبقات انجام می‌شود. مثلاً اتاق خواب و یا سرویس های بهداشتی، نوع کف سازی نیز متفاوت است. این عمل به دو دسته زیر تقسیم بندی می‌شود:

کف سازی اتاق های معمولی

ابتدا اجرای سقف را داریم. بتن آرمه – تیرچه بلوک یا طاق ضربی سپس بتن سبک ریخته می‌شود.

این بتن‌ها معمولا یا جز بتن متخلخل است. در مواردی بسیار زیادی بتن پوکه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در نهایت صاف کردن انجام می‌شود.

چرا از بتن سبک استفاده می‌کنیم؟

علت استفاده از بتن سبک بر روی سقف‌ها بدین قرار است. اولاً به خاطر سبکی آن. ثانیا بتن سبک پومیسی به خاطر داشتن منافذ ریز، عایق حرارتی بسیار خوبی است. البته در مصرف سوخت ساختمان تاثیر زیادی خواهد داشت.

پهن کردن ملات ماسه و سیمان با عیار 350 کیلوگرم سیمان در متر مکعب ملات است. این کار برای اجرای پوشش کف پس از خشک شدن بتن پوکه انجام می‌شود.

فرش موزاییک و یا سنگ فرشی کف به عنوان پوشش نهایی کف.

بطور خلاصه در کف سازی سرویس‌های بهداشتی می‌توان گفت:

اجرای کف سازی سرویس‌های بهداشتی و نصب کف شوی به این صورت است:

اجرای سقف (بتن آرمه – تیرچه بلوک یا طاق ضربی) و تقسیم فضاهای سرویس با استفاده از تیغه‌ی 10 سانتیمتری.

نصب لوله‌های مربوط به فاضلاب در محل مناسب. ریختن بتن سبک مثل بتن متخلخل یا  بتن پوکه و صاف کردن آن.

شیب بندی پشت بام با پوکه معدنی پوزولانی

شیب بندی پشت بام با پوکه معدنی پوزولانی امروزه مورد استفاده اکثر مهندسین و سازندگان ساختمان است. همه می‌دانیم به منظور تخلیه آب موجود بر روی پشت بام نیاز هر ساختمان به شیب بندی امری ضروری است. قبل از توضیح فواید شیب بندی پشت بام با پوکه معدنی پوزولانی بهتر است درباره شیب بندی مطالبی را با هم مرور کنیم.

پوکه معدنی پوزولانی(Pozzolani mineral pumice)
شکل 2. پوکه معدنی پوزولانی

هدف از شیب بندی پشت بام چیست؟

هدف از این نوع شیب بندی حرکت و هدایت آب به طوری که شرایط خروج آب از پشت بام مهیا گردد. در ساختمان سازی شیب بندی معمولا برای فضاهای خارجی مثل پشت بامها، پیاده روسازی، فضاهای داخلی مانند آب‌ریزگاه‌ها، آشپزخانه، حمام و دستشویی و … به کار برده می‌شود. در این رابطه رعایت اصول شیب بندی از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از مصالح مناسب یکی از نکات مورد توجه اصول آن است. استفاده از پوکه معدنی از مصالح مورد اهمیت در این باره است. قبل از توضیح این مطلب بهتر است شیب را تعریف کنیم.

اصول شیب بندی پشت بام با پوکه معدنی

اولین قدم در شیب بندی تعیین محل ناودانی است. محل آن معمولا در وسط، کنار و یا گوشه‌ی پشت بام است. با توجّه به محل قرارگیری  ناودانی، طول مسیر حرکت آب باران و درصد شیب، کرم گیری می‌شود. پس از عملیات کُرُم گیری لازم است متن‌های ایجاد شده (لچکی) با استفاده از مصالح سبک مانند بتن پومیس یا پوکه معدنی پر شود.

وقتی که ملات ماسه و سیمان را روی بتن پوکه معدنی می‌کشند، ماهیچه سیمانی در گوشه‌ها ایجاد می‌کنند. در شیب بندی پشت بام با پوکه معدنی نصب کف خواب و عایق کاری آن با دقّت انجام شود تا کاملا آب‌بندی شده و از نفوذ رطوبت به زیر سقف جلوگیری شود. قبل از اجرای قیرگونی باید دقت شود که سطح سیمانی کاملا خشک و تمیز باشد.

فواید شیب بندی پشت بام با پوکه معدنی پوزولانی

شیب بندی با پومیس پوزولان مزایای منحصر به خود دارد. این مزایا در کمتر سنگدانه‌های سبک طبیعی یا مصنوعی دیده می‌شود. برخی از این ویژگی‌ها بدین شرح هستند.

سبکی وزن سنگدانه، سبکی وزن پوکه معدنی پوزولانی در شیب بندی بام ساختمان سبب می‌شود بار مرده ساختمان کاهش یابد.

  • کاهش بار مرده ساختمان
  • مقاومت فشاری بالا
  • عدم جذب آب
  • عایق رطوبت، صدا و آتش
  • کاهش مصرف سیمان

با توجه به اطلاعات فوق در شیب بندی با پوکه پوزولانی ما به شما مصرف کننده گرامی پوکه معدنی پوزولانی سبکدانه کانیار را پیشنهاد می‌کنیم. با خرید مستقیم این بار از معدن و نمایندگی فروش پوکه معدنی قیمت تمام شده بسیار پایین محاسبه می‌شود. با شماره‌های روی صفحه تماس بگیرید. در کمترین زمان بار مخصوص شیب بندی نخودی، نخودی – بادامی و دانه‌های سایز 12-25 را تحویل بگیرید.

قیمت پوکه معدنی

پوکه ریزی ساختمان چیست؟

نحوه‌ی شیب بندی پشت بام با پوکه معدنی(How to slope the roof with mineral pumice)
شکل 3. روش انجام شیب بندی پشت بام با پوکه معدنی

قبل از تعریف پوکه ریزی ساختمان، با چند نکته در اصول کف سازی آشنا شوید:

در پوکه ریزی ساختمان و کف سازی پوشش کف باید با اهداف استفاده از آن، متناسب باشد. در ابتدا به نوع زمین یعنی خشک، نیمه خشک، یا مرطوب بودن آن توجه نمود.  همچنین محل مورد استفاده‌ی کف مانند اتاق، سرویس‌های بهداشتی، آشپزخانه، حیاط و…. بررسی شود. در این بخش باید بتوان نیازها و خواسته‌های استفاده کننده را برآورده نموده و در عین حال کار با استحکام بالایی انجام شود.

بعضی از عواملی که در انتخاب پوشش کف مؤثر هستند، عبارتند از:

  • نوع زیر سازی
  • مقاومت در مقابل آتش سوزی و مواد شیمیایی
  • ایمنی و راحتی در حرکت (بدون سر خوردن)
  • نمای مناسب
  • هزینه ی ساخت و نگهداری
  • سلیقه‌ی شخصی

البته ناگفته نماند، هیچ پوششی وجود ندارد که تمام خواسته‌های مورد نظر را تامین نماید. اما بعضی از پوشش‌ها می‌توانند به طور نسبی، نظر استفاده‌ کننده را برآورده نمایند.

پوکه ریزی ساختمان در مرحله کف سازی صورت می‌گیرد. در این بخش برای محکم کردن و سفت ساختن کف از مصالح پرکننده استفاده می‌شود. در گذشته برخی پروژه‌های سنتی از خاک، ایتال شکسته یا نخاله‌های ساختمانی استفاده می‌کردند. این مساله مشکلات عدیده‌ای بوجود می‌آورد. از جمله افزایش بار مرده ساختمان و مشکلات رطوبت و نم، کف سازی نامناسب و … را سبب می‌شد.

اما در پوکه ریزی ساختمان، عمر مفید سازه بالا می‌رود. وجود پوکه خود به تنهایی نقش عایق صدا،گرما، و سرما را در ساختمان دارد. کاهش چشمگیر وزن ساختمان و ضد زلزله بودن آن از دیگر مزایای استفاده از پومیس در ساختمان است.

برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید: مشخصات پوکه معدنی چیست

کف سازی با پوکه معدنی

قبل از بررسی کف سازی و شیب بندی با پوکه معدنی به انواع کف سازی می‌پردازیم.

برای تعیین نوع کف سازی، لازم است ابتدا محلی که کف سازی آن مورد نظر است معیّن شود. به عنوان مثال نوع کف سازی در زمین‌های خشک با یکدیگر متفاوت می‌باشد.

کف سازی در زمین‌های خشک

در این گونه زمین‌ها کف‌سازی به صورت زیر انجام می‌شود:

  • صاف نمودن و متراکم کردن سطح کف سازی
  •  ریختن یک لایه بتن با عیار 200 کیلوگرم سیمان در متر مکعب بتن به ضخامت 10 سانتی متر. البته در این بخش از بتن پوکه‌ای می‌توانید استفاده کنید.
  • متراکم (ویبره) کردن آن و صاف نمودن سطح فوقانی بتن با استفاده از تخته ماله.

اجرای پوشش نهایی به دو صورت انجام می‌شود:

  •  به صورت بتنی
  • استفاده از ملات ماسه سیمان، پوکه معدنی، موزائیک، سنگ فرش، سرامیک، پارکت و… با در نظر گرفتن محل استفاده و سلیقه‌ی مصرف کننده.

کف سازی در زمین‌های مرطوب

کف سازی در زمین‌هایی که دارای رطوبت می‌باشند.  مانند زیر زمین‌ها بدین شرح است:

زمین‌های مرطوب خود به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند که عبارتند از:

الف -کف سازی در زمین‌هایی که رطوبت کمی دارند (زمین های نیمه خشک):

برای کف سازی این گونه زمین‌ها مراحل زیر به ترتیب انجام می‌شود:

  • کوبیدن خاک زیرین (زمین طبیعی) تا تراکم آن به 85 تا 90 درصد برسد.
  • پخش کردن قلوه سنگ درشت (سنگ رودخانه‌ای) به ضخامت حداقل 25 سانتی متر (بلوکاژ). برای به وجود آوردن سطحی تقریبا صاف و پر شدن فواصل بین آن‌ها. (قلوه سنگ ها)، شن ریز روی تمام سطح ریخته می‌شود تا تقریبا یک سانتی متر روی قلوه سنگ‌ها را بپوشاند. ما استفاده از پوکه معدنی پوزولانی سبکدانه کانیار را در این بخش پیشنهاد می‌کنیم.
  • ریختن بتن با عیار 200 کیلوگرم سیمان در متر مکعب بتن به ضخامت 7 تا 10 سانتی متر. صاف کردن آن با استفاده از تخته ماله.
  •  اجرای ملات ماسه و سیمان با عیار 350 کیلوگرم سیمان در متر مکعب ملات جهت اجرای پوشش نهایی.
  • فرش کردن کف با استفاده از موزاییک و یا سنگ فرشی و… که به عنوان پوشش نهایی کف می‌باشد.

برای مطالعه بیشتر: پوکه معدنی چیست

کف سازی در زمین‌های خیلی مرطوب

در این گونه زمین‌ها به دلیل وجود رطوبت زیاد، قلوه سنگ‌ها به تنهایی نمی‌توانند از نفوذ رطوبت جلوگیری نمایند. پس لازم است از عایق رطوبتی نیز استفاده شود. جهت کف سازی در این گونه زمین‌ها مراحل زیر را به ترتیب انجام می‌دهند:

  • کوبیدن خاک زیرین (زمین طبیعی) تا تراکم آن به 85 تا 90 درصد برسد.
  •  پخش کردن قلوه سنگ درشت (سنگ رودخانه‌ای)به ضخامت حداقل 25 سانتی متر. برای به وجود آوردن سطحی تقریباً صاف و پر شدن فواصل بین آن‌ها (قلوه سنگ ها)،
  • شن ریز روی تمام سطح ریخته می شود تا تقریبا یک سانتی متر روی قلوه سنگ‌ها را بپوشاند.
  • ریختن بتن با عیار 200 کیلوگرم سیمان در متر مکعب بتن به ضخامت 7 تا 10 سانتی متر. ویبره و صاف کردن آن با استفاده از تخته ماله.
  • اجرای ملات ماسه و سیمان لیسه‌ای 1 با عیار 350 کیلوگرم سیمان در متر مکعب ملات به ضخامت حداقل یک سانتی متر جهت بستر عایق کاری.
  •  اجرای قیر و گونی بر روی ملات ماسه و سیمان لیسه‌ای (قیر گونی یک لایه 2).
  • اجرای ملات ماسه و سیمان لیسه‌ای با عیار 350 کیلوگرم سیمان در متر مکعب ملات به ضخامت حداقل
    یک سانتی متر جهت محافظت از عایق کاری. پهن کردن ملات ماسه و سیمان با عیار 350 کیلوگرم سیمان در متر مکعب ملات برای اجرای پوشش نهایی کف. فرش موزاییک و یا سنگ فرشی کف به عنوان پوشش نهایی کف. در صورت مصرف پودری پوزولان سبکدانه کانیار در این بخش مصرف سیمان بسیار کم می‌شود.

شیب بندی حیاط با پوکه معدنی

شیب بندی حیاط با پوکه معدنی یکی از انتخاب‌های به جای شما در محوطه سازی است. برای اجرا معمولا پس از پوکه ریزی از ملات پودری پوزولان سبکدانه کانیار استفاده کنید. زیرا ملات شما میزان چسبندگی بالایی پیدا می‌کند. ملات سیمان و پودری پوزولان را بر روی پوکه معدنی می‌ریزید. بعد از صاف کردن و تنظیم شیب مناسب کار به اتمام می‌رسد.

شیب بندی ساختمان با پوکه معدنی سبکدانه کانیار

شیب بندی ساختمان با پوکه معدنی پوزولانی سبکدانه کانیار، یکی دیگر از انواع پیشنهادات گروه تولیدی سبکدانه کانیار است. به دلیل خاصیت پوزولانی این نوع پوکه معدنی، و میزان سیلیس بالای آن نسبت به اسکریا و پومیس سفید پس از اختلاط با سیمان، ملات بسیار مناسبی به دست می‌آورید.

با توجه به خاصیت پوزولانی این پومیس، و ترکیب آن با پودری پوزولان سبکدانه کانیار مصرف سیمان به میزان بالایی کم می‌شود. بنابراین، برای کف سازی و شیب بندی با پوکه معدنی استفاده از پوکه کانیار را فراموش نکنید. این مساله همواره مورد رضایت مشتریان ما بوده است.

پوکه شیب بندی

پوکه شیب بندی در انواع مختلفی در بازار موجود است. در بازار انواع پامیس موجود است. پوکه سفید پفکی با استحکام کمتر، اسکریا همان پوکه سنگ پایی به دلیل خلل فرج زیاد وزنی نسبتا سبک، از انواع دیگر دارد. پوکه شیب بندی پوزولانی نیز نوع دیگری است. این نوع پوکه از نظر وزنی کمی بالاتر از پومیس سفید است. اما به دلیل خاصیت پوزولانی مصرف سیمان را کم می‌کند. البته از استحکام فوق‌العاده بالایی نسبت به دیگر انواع پوکه برخوردار است.

استفاده از پوکه معدنی در  مناطق زلزله خیز

پوکه معدنی در زلزله چه مزایایی دارد؟ یکی دیگر از مزایای عمده استفاده از پوکه معدنی وزن سبک آن است. مقاومت بالای پومیس و نقش آن در کاهش بار مرده ساختمان، پوکه را به عنوان مصالح سبک معرفی می‌کند. زیرا پامیس دارای مقاومت و وزن مخصوص مناسب می‌باشند.

لازم به ذکر است، آیین نامه استاندارد ملی توجه ویژه‌ای به نقش پوکه معدنی و سبک سازی در ساختمان داشته است. در مناطق زلزله خیز، آیین نامه‌ها حداقل مقاومت فشاری بتن سبک را به 20 مگاپاسکال محدود می‌کنند. این ویژگی را به راحتی در پوکه معدنی پوزولانی شاهد هستیم.

پوکه معدنی در زلزله
شکل 4. استفاده از پوکه معدنی در  مناطق زلزله خیز

آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله تاکید دارد: با به کارگیری مصالح سازه‌ای با مقاومت زیاد و شکل پذیری مناسب و مصالح غیر سازه‌ای سبک، وزن ساختمان به حداقل رسانده شود. با این تفاسیر در صنعت سبک سازی ساختمان توجه ویژه‌ای به مصرف پومیس شده است.

طبق مبحث مقررات ملی ساختمان، جهت حفاظت ساختمان در برابر تغییرات جوی و حریق، بام‌ھا باید مقاوم ساخته شوند. همچنین از نظر سازه نیز باید طوری طراحی و محاسبه شده باشند که مطابق مقررات آئین نامه ٢٨٠٠ بوده و در مقابل زلزله مقاومت لازم را دارا باشند.

به اطلاع مشتریان عزیز می‌رسانیم اگر به دنبال اجرای پوکه ریزی معدنی و صنعتی، بتن ریزی و فوم بتن به شکل کاملا جدید و به روز در پروژه خود هستید، کافیست با شماره‌ 09144974210 تماس بگیرید و از خدمات تیم اجرای کانیار سبکدانه بهره‌مند شوید.

 

منابع:

https://worldwidescience.org/topicpages/l/lightweight+pumice+concrete.html

https://www.researchgate.net

امیدواریم که مطالب مفیدی را در رابطه با “شیب بندی ساختمان با پوکه معدنی” با شما به اشتراک گذاشته باشیم. سپاسگزاریم، اگر سوال و یا پیشنهادی دارید  از طریق بخش “نظرات” با ما در میان بگذارید. 🙏

با اشتراک گذاری لینک این صفحه در شبکه های اجتماعی، “سبکدانه کانیار” را به دوستان خود معرفی کنید… 🙏 🙏🙏

4.9/5 - (24 امتیاز)

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. شیب بندی و در حد درس دانشگاه توضیح دادید. تشکر از زحمات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا