بلوک سیمانی چیست
بلوک سیمانی چیست؟ در مقاله ی حاضر به معرفی انواع بلوک سیمانی سبک و نیمه سبک و روش تولید آن ها به اختصار اشاره میشود. برای تولید بلوک سیمانی سبک و نیمه سبک، استفاده از پوکه معدنی پوزولانی سبکدانه کانیار را پیشنهاد میکنیم. با خرید مستقیم پوکه معدنی از معدن، قیمت تمام شده را برای خود به حداقل برسانید.
تعریف بلوک سیمانی چیست؟
بلوک سیمانی، نوعی قطعه پیش ساخته بتنی است. ملات بلوک سیمانی با عیار پایین سیمان بدست میآید. طرح اختلاط بتن آن بر اساس مقاومت مورد نیاز به دست میآید. این بلوک ها از اختلاط انواع سیمان به همراه آب با شن ریز دانه و ماسه، و انواع سبکدانهها ساخته میشود.
در واقع بلوک سیمانی نوعی قطعه بتنی پیش ساخته است که مواد اولیه آن شامل سیمان، شن و ماسه و سایر مواد افزودنی نیز می باشد. ویژگی اصلی بلوک های سیمانی استحکام بالا، مقاومت در برابر هوا و ظاهر زیبا و غیره است.
وزن بلوک سیمانی چطور تعیین میشود؟
این بلوکها بسته به وزنشان تقسیم بندی و تولید میشوند. بلوک سیمانی در انواع مختلف با وزن معمولی، نیمه سبک و سبک ساخته می شود.
بلوک سیمانی سبک چیست
بلوک سیمانی چیست؟ از سری سوالات رایج در صنعت ساختمان است.
بلوک سیمانی یکی از انواع بلوک سبک و یکی از کاربردیترین بلوکهای مصرفی در سراسر کشور است.
امروز بنا به دلایل مختلف در ساخت و ساز در شهرهای کوچک و بزرگ بلوک سبک مصرف بالایی دارد. نمونه آن به راحتی در هر شهری با تعداد بیشمار کارگاههای ساده ساخت بلوک سیمانی روبه رو میشوید.
هر مکانی که ماسه در دسترس باشد مانند مناطق شمال کشور و دیگر مناطق ساحلی و رودخانهای، به جرات میتوان گفت در چند قدمی خود با یک کارگاه ساده تولید بلوک نیمه اتومات روبه رو خواهید شد.
بلوکهای سیمانی سبک در ساختمانها کاربرد فراوانی دارند. این نوع بلوک در دیوار و سقف بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. اخیرا نیز بر ابعاد و اندازه استاندارد آن بیشتر تاکید میشود.
بلوک سیمانی سبک را به شکلهای مختلف مکعب مستطیل و اشکال ویژه هندسی میتوان تولید کرد. سطوح بلوک میتواند صاف یا نقشدار باشد. برای ایجاد اتصالات بیشتر در سطح بلوک میتوان سطوح جانبی آن را کام و زمینه به وجود آورد.
مصالح بلوک سیمانی چیست
مصالح بلوک سیمانی تیتروار بدین شرح است:
- سبکدانه پایه معدنی
- انواع سیمان پرتلند
- سبکدانه پایه مصنوعی
- شن
- ماسه
- آب
- افزودنی مجاز
مصالح مورد نیاز بلوک سیمانی چیست؟ مصالح بلوک سیمانی به نوع بلوک بستگی دارد. مواد تشکیل دهنده بلوک سیمانی در بالا تیتروار اشاره شد اما درباره برخی از آنها بیشتر توضیح میدهیم:
در تولید بلوک سیمانی سبک از سبکدانههای مختلفی استفاده میشود مثل پوکه معدنی در نوع اسکوریا و پومیس. البته رس منبسط شده نیز به شکلهای مختلف استفاده میشود. در موارد بسیاری ترکیبی از انواع سبکدانه با توجه به نوع اختلاط هر تولیدی و کارخانه به کار برده میشود.
به طور کلی در هر نوع بلوک سیمانی سبک و نیمه سبک سبکدانههایی که با پایه معدنی و صنعتی استفاده میشود، رعایت الزامات استاندارد باید به طور جدی در نظر گرفته شود.
استفاده از مواد افزودنی مثل آهک ساختمانی، پودر سنگ، افزودنیهای شیمیایی، رنگدانهها در تولید این نوع بلوک مجاز است اما الزامات استاندارد باید رعایت شود.
آب به کار برده شده در بلوک سیمانی سبک، باید طبق استاندارد تولید شده باشد. سیمان نیز انواع مختلفی دارد که در بخش مربوط به خود به طور کامل توضیح داده میشود.
دریافت قیمت پوکه معدنی
بهترین سیمان برای بلوک
- انواع سیمان پرتلند
- سیمان پرتلند پوزولانی
- سیمان پرتلند سربارهها
- سیمان پرتلند آهکی
- سیمان بنایی
- سیمان مرکب
- سیمان پرتلند سفید
نسبت سیمان به ماسه در بلوک
نسبت ملات بلوک سیمانی چقدر است؟ مقدار سیمان در بلوک سیمانی معمولا بستگی به نوع مواد و مصالح به کار رفته در بلوک دارد. بنابراین بسته به نوع بلوک سبک یا نیمه سبک نسبت سیمان به ماسه در بلوک های سبک متفاوت است. از نظر مهندسین تولید بلوک سبک و استانداردهای موجود نسبت این دو مواد 1 به 6 است.
از لحاظ تجربی معمولا بلوک سازان در این آنالیز تغییرات محسوسی ایجاد میکنند. زیرا بستگی به نوع پوکه معدنی مخلوط در ملات دارد. مثلا در تولید بلوک سبک یک پیمانه سیمان و 6 پیمانه پوکه اسکوریا یا پوکه سفید و پوزولان استفاده میشود.
اگر در تولید بلوک سبک از سبکدانه مخلوط اسکوریا و پودری اسکوریا استفاده میکنید به احتمال خیلی زیاد مصرف سیمان کمتر میشود و انالیز 1 به 5 منطقی است.
ناگفته نماند در بلوک سنگین ماسهای نسبت سیمان به ماسه گاهی 1 به 7 است که این نسبت در بلوک سبک همان طور که در بالا ذکر شده 1 به 6 است.
در تولید بلوک سبک اختلاط ماسه یا پودری پومیس، پوکه معدنی و سیمان خیلی مهم است. مخلوط کردن این مواد با میکسر صورت میگیرد. نوع اختلاط مواد و آنالیز ملات در تولید بلوک نقش مهمی در استحکام آن دارد.
در حالت استاندارد از هر پاکت سیمان با مقدار لازم ماسه باید حداکثر 32 بلوک 20×40 باشد. در صورتی که اختلاط صحیح رعایت شود 40 بلوک با ابعاد 20×40 با کیفیت هم میشود تولید کرد.
اگر کارگاه تولید بلوک سیمانی سبک استاندارد تولید ملات را رعایت نکند، تنها شاید 60 بلوک بتواند تولید کند. اگر میزان سیمان در تولید کم باشد یا حتی زیاد هنگام ویبره به احتمال زیادی بلوک میریزد و بعد از خشک شدن به راحتی می شکند.
مواد اولیه بلوک سیمانی
بلوکهای سیمانی اگر از شن یا ماسه طبیعی رودخانهای و سیمان و آب تشکیل شده باشند وزنی بالا دارند. معمولا وزن آن 2000 کیلوگرم بر مترمکعب است. اگر ریزدانه آن از پوکه معدنی یا پومیس باشد وزن آن حدودا 1680 کیلوگرم است. به این دسته بلوکها بلوک سبک سیمانی مینامند.
بلوک سیمانی قطعاتی است که برای ساخت دیوارها یا سقفی کاربرد دارد. معمولا ضخامت، اندازه و ابعاد بلوکهای سیمانی در کارگاهها متفاوت است. اما بیشتر آنها از یک ابعاد و اندازه استاندارد و یکسان تبعیت میکنند. مصالح و مواد لازم برای ساخت بلوک سیمانی نیز بستگی به میزان فراوانی آن در پیرامون تولید کننده دارد.
تولید بلوک سبک
معمولا بلوک های سیمانی به شکل های مختلف تولید شده. انواع بلوک سبک و غیر سبک سیمانی، توخالی و توپر و بسته در کارگاهها و کارخانههای تولیدی موجود میباشد.
این بلوکها بسته به وزنشان تقسیم بندی و تولید میشوند. بلوک سیمانی در انواع مختلف با وزن معمولی، نیمه سبک و سبک ساخته می شود.
روش های تولید بلوک سیمانی سبک
بارها کاربران میپرسند: چگونه بلوک سیمانی بسازیم؟ یا نحوه زدن بلوک سیمانی را توضیح دهید. نکات زیادی در این زمینه وجود دارد که در مشاورههای تلفنی به طور کامل توضیح داده میشود.
برای پاسخ به این سوال که چگونه بلوک سیمانی درست کنیم پیشنهاد میکنم ادامه مقاله امروز را از دست ندهید.
تولید بلوک سیمانی
طرز تهیه ملات بلوک سیمانی در هر کارگاهی متفاوت است. اما بطور کلی مواد تشکیل دهنده بلوک سیمانی، شامل موارد زیر است. در این پست سعی میشود به این نکات اشاره شود.
بلوک سیمانی نوعی قطعه پیش ساخته بتنی با عیار سیمان کم است. طرح اختلاط بتن آن بر اساس مقاومت مورد نیاز به دست میآید.
طرز تهیه ملات بلوک سیمانی
طرز تهیه ملات بلوک سیمانی چیست؟ قبل از آن بهتر است بدانیم استاندارد ملی ساختمان، بلوک سیمانی را چطور تعریف کرده است؟
بلوک سیمانی، نوعی قطعه پیش ساخته بتنی است. ملات بلوک سیمانی با عیار پایین سیمان بدست میآید. طرح اختلاط بتن آن بر اساس مقاومت مورد نیاز به دست میآید.
بلوک سیمانی از اختلاط سیمان با مواد دیگر حاصل میشود. سیمانهای پرتلند معمولی، پوزولانی، سربارهای و آهکی در تولید آن کاربرد دارد. از اختلاط انواع سیمان به همراه آب با شن ریز دانه و ماسه، و انواع سبکدانهها ساخته می شود.
شایان ذکر است بلوک سیمانی از انواع سبکدانههای دیگر و سنگدانههای مناسب طبیعی یا مصنوعی ساخته میشود.
طرح اختلاط بلوک سیمانی
در ساخت دیوارهای باربر خارجی و داخلی، در تیغه های جداکننده (دیوارهای غیر باربر) مورد استفاده قرار می گیرند.
بخش زیادی از بلوک های سیمانی معمولی، از شن و ماسه طبیعی رودخانهای یا شکسته تولید میشود. چگالی این نوع بلوکها پس از خشک شدن در گرمخانه حدود 2000 کیلوگرم بر متر مکعب می باشند.
امروزه اغلب بلوکهای سیمانی به شکل نیمه سنتی و غیر مکانیزه در کارگاههای کوچک تولید میشود. از اختلاط سیمان، آب، ماسه بلوک زنی ریزدانه و یا انواع سنگدانههای مشابه ملاط بلوک تولید می شود.
پس از ویبره کردن و متراکم نمودن در دستگاههای مخصوص ساخت بلوک تولید میشوند. این نوع از بلوک ها در انواع شکلها قابلیت تولید دارند. در نهایت به دو صورت ته باز و ته بسته میباشند. اما به دلیل کاهش در هزینه ساخت سازههای ساختمانی و کاهش وزن سازه بیشتر از بلوکهای ته بسته استفاده میشود.
بلوکهای مختلف دیواری و سقفی از تولیدات رایج و فراوان در بازار است.
روش تولید بلوک سیمانی
در تولید بلوکهای سیمانی با دو دسته بلوک بیشتر مواجه هستیم. بلوکهای توپر یا توخالی. در دیوارهای باربر و غیرباربر و جداکننده بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
بعد از سنجش میزان هریک از مواد، آنها را مخلوط می کنند. مواد مورد نظر بتنی را در قالبها می ریزند. پس از آن مرحله عمل آوری میرسد. در این بخش محافظت از بتن در برابر سرما، گرما و یخبندان و … مطرح است. میزان آبدهی، و خشک شدن به مدت زمان مشخص نیاز دارد. همه مراحل باید به دقت صورت گیرد تا بتوان یک مصالح سالم و مفید برای مصرفکننده تولید کرد. اگر بلوکی کاملا خشک نشود و در ساختمان استفاده شود، احتمال ترک خوردگی و صدمات دیگر در دیوار بسیار بالاست. پس تولید یک بتن سالم در حد استاندارد از ویژگیهای مثبت یک بلوک سیمانی است.
تولید بلوک سیمانی در کارخانه چگونه است؟
این بلوکها پس از ویبره کردن و متراکم نمودن در دستگاههای مخصوص ساخت بلوک تولید میشوند. این نوع از بلوک ها در انواع شکل ها قابلیت تولید دارند. در نهایت به دو صورت ته باز و ته بسته میباشند. اما به دلیل کاهش در هزینه ساخت سازههای ساختمانی و کاهش وزن سازه بیشتر از بلوکهای ته بسته استفاده میشود.
انواع بلوک سیمانی
انواع بلوک سیمانی بسیار زیاد است. از نظر ابعاد، ظاهر و شکل، وزن و کاربرد بلوکها دسته بندی میشوند. در این بخش از نظر استاندارد انواع بلوک سیمانی را بر اساس وزن تقسیم کردیم. امیدوارم این اطلاعات برای شما مفید باشد.
بلوک سبک سیمانی
بلوک سبک به بلوکهایی گفته میشود که چگالی آنها، نهایتا 1700 کیلوگرم بر متر مکعب باشد.
بلوک سیمانی نیمه سبک
بلوک سیمانی نیمه سبک به بلوکهایی گفته میشود که چگالی آنها 1700 تا 2000 کیلوگرم بر متر مکعب باشد.
در این بخش بهتر است اطلاعات بیشتری درباره نحوهی رده بندی بلوک در اختیار مخاطبان عزیز قرار دهیم. بلوکهای سبک معمولا بر اساس چگالی و مقاومت فشاری رده بندی میشوند.
انواع بلوک سیمانی سبک بر اساس رده بندی
بلوکهای سبک براساس چگالی به چهار رده تقسیم میشوند.
- بلوک سیمانی سبک ردهی یک: این دسته از بلوکها از خشک شدن در گرمخانه تولید شده و وزن آنها در محدوده 500 تا 700 کیلوگرم بر متر مکعب است.
- بلوک سیمانی سبک ردهی دو: چگالی بلوک سیمانی رده دو بعد از خشک شدن در گرمخانه در محدوده 700 تا 1000 کیلوگرم بر مترمکعب است.
- بلوک سیمانی سبک رده سه: وزن مخصوص این بلوکها پس از خشک شدن در گرمخانه حدود 1000 تا 1700 کیلوگرم است.
- بلوک سیمانی سبک رده چهار: این نوع بلوک چگالی آنها پس از خشک شدن در گرمخانه حدود 1700 تا 2000 کیلوگرم بر متر مکعب است.
البته ناگفته نماند بلوک سیمانی رده چهار جز دسته بلوکهای نیمه سبک محسوب میشوند.
در بالا گفتیم بلوک سبک از نظر مقاومت فشاری نیز رده بندی میشود.
انواع بلوک سیمانی سبک بر اساس مقاومت فشاری
-
بلوک سیمانی سبک رده cs2
میانگین مقاومت فشاری این نوع بلوک حداقل 2/5 مگاباسکال است.
-
بلوک سیمانی سبک cs4
میانگین مقاومت فشاری این نوع بلوک حداقل 5 مگاباسکال است.
-
بلوک سیمانی سبک cs6
میانگین مقاومت فشاری این نوع بلوک دست کم 7/5 مگاپاسکال است.
بلوک سیمانی سبک cs8 این نوع بلوک مقاومت فشاری آن حداقل 10 مگاپاسکال است.
ابعاد بلوک سیمانی
بلوکهای سبک بر اساس شکل، اندازه چگالی، مقاومت فشاری، ابعاد و ضخامت ویژگیهای مختلفی دارند. طبق استاندارد حداقل ضخامت دیواره جانبی بلوکهای تو خالی باید 13 میلی متر باشد. ابعاد مدولار و ترجیحی بلوکهای سیمانی سبک در ادامه مشخص شده است:
نوع بلوک | ارتفاع | عرض | طول ( برحسب سانتیمتر) |
بلوک سیمانی سبک بزرگ | 20 | 30 | 40 |
بلوک سیمانی سبک متوسط | 20 | 20 | 40 |
بلوک سیمانی سبک متوسط | 20 | 15 | 40 |
بلوک سیمانی سبک کوچک | 20 | 10 | 40 |
بلوک سیمانی سبک کوچک | 20 | 8 | 40 |
لازم به ذکر است ابعاد بلوک سیمانی با توجه به نیاز و تقاضای مشتری متفاوت است.
امیدواریم که مقاله ی “بلوک سیمانی چیست” برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. برای سفارش بلوک سیمانی سبک در بخش تماس با ما، با ما در ارتباط باشید.
بسیار عالی بود تشکر
https://civil2.ir
درود بر شما